View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
TheMighty. Mistress
Joined: 07 Apr 2003 Posts: 1539 Location: Stockholm
|
Posted: Mon Mar 22, 2004 18:51 pm Post subject: botaniserade bland recept på internet och vill dela med mig |
|
|
Nu e det såhär förstår ni, att på fredag ska vi SSRF´are träffas hemma hos mig. Anders och jag ska laga maten..så hittade jag den här fantastiska och otroligt inspirerande receptsidan..
Klicka er runt för att hitta er favoritmat/musik ,,, *fniss*
http://www.sirpercyscatering.nu/buffe.htm _________________ Nicket gubbslem har jag lånat av en feministisk organisation.
Dock är även gubbslem en av sveriges vanligaste alger, på latin Gonyostomum semen.
All annan tolkning står för er..
|
|
Back to top |
|
|
[GTI]Raskolnikov
Joined: 09 Feb 2003 Posts: 727 Location: sthlm
|
|
Back to top |
|
|
TheMighty. Mistress
Joined: 07 Apr 2003 Posts: 1539 Location: Stockholm
|
Posted: Mon Mar 22, 2004 18:59 pm Post subject: |
|
|
Asså, det har jag väl inte sagt? Eller? hahah..jag letade recept och hittade den där sidan....den liksom ETSADE sig fast i min hjärna...haha... *pling plong* typ.. _________________ Nicket gubbslem har jag lånat av en feministisk organisation.
Dock är även gubbslem en av sveriges vanligaste alger, på latin Gonyostomum semen.
All annan tolkning står för er..
|
|
Back to top |
|
|
Apilas
Joined: 10 Dec 2002 Posts: 1114 Location: Göteborg
|
|
Back to top |
|
|
[FreezeBitch]Lupus 2006 Gulddonator
Joined: 05 Oct 2002 Posts: 3655 Location: Södermalm
|
Posted: Mon Jul 02, 2007 20:16 pm Post subject: |
|
|
Tja,
Kom på att det vore skamligt att inte tipsa om det här receptet. Så oerhört enkelt att vilken idiot som helst här på SWM.se fixar det.
Det krävs inte mer än 10 minuters arbete, sen 20 minuter i ugnen. Under tiden föreslår jag att potatis kokas och att man sitter på balkongen och ölar eller dricker vin med sin käresta eller polare.
Ugnsstekt fläskfilé med soltorkade tomater och salami.
1. Kickstarta ugnen på 225 grader.
2. Bryn en fläskfilé i smör (smör!) så den får lite fin färg. Glöm inte att salta och peppra innan.
3. Skär djuuuuupa skåror i den, lite mer än 1 cm mellan varje.
4. Ta en soltorkad tomat, vik en salamiskiva om den och pusha ner i varje skåra. Lägg prylen i en ugnssäker form.
5. Vispa ihop ett par dl grädde med ett par kläm tomatpuré. Häll i formen. In i ugnen.
Va fan, nu har jag ju skrivit hela receptet och så hittar jag det igen på nätet.. här är länk..
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14475
Viktiga saker.. soltorkade tomater i olja. Inget annat. Och eftersom oljan från soltorkade tomaterna tillsammans med salamin kommer sätta bra med smak och saftighet i köttet är det viktigt med schyssta tomater, vilket i klarspråk betyder Ridderheims. De är bäst. Inte lösvikt dock, det är skabbigt i 4 fall av 5. _________________ _______________________________________________
- Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. (låter vettigt)
- Min frihet slutar där din börjar (låter vettigt) |
|
Back to top |
|
|
n3uro 2007 Gulddonator
Joined: 14 Jan 2003 Posts: 2643 Location: Borås, Sweden
|
Posted: Mon Jul 02, 2007 21:30 pm Post subject: |
|
|
Om det är någon som vet hur man gör Onigiris får ni gärna skriva här! Försöker göra det själv men smakar inte riktigt som det ska! =)
// Emil _________________ Vila I Frid mamma
Gun Andersén. 1955 - 2006-11-19 |
|
Back to top |
|
|
[gobbe]LocStock
Joined: 01 Oct 2002 Posts: 1391 Location: Northern Heights Helsingborg
|
Posted: Fri Jul 06, 2007 10:33 am Post subject: |
|
|
Jag tänkte dela med mig av min väldigt goda skaldjursröra som väldigt god o lätt att göra o som passar fantastiskt till bakad potatis, att ha i avocado eller bara ha på mackan.
Ta ett ica paket surimisticks (typ 7-8 stycken) o hacka i typ halvcentimeter tjocka skivor. Ner i en bunke.
Ta en näve eller två nävar räkor o hacka dessa..typ inte helt finfördelat utan mer lite grovhackat, så det blir bitar av räkorna...ner i bunken.
Ta en burk lätt creme fraiche o ner i bunken.
Ta ungefär en matsked majonäs, ner i bunken.
Finhacka 3 scharlottenlökar o ner i bunken.
Rör runt o blanda allting, sen saltar man o pepprar som man vill, men var inte rädd för lite peppar bara. Sen hackar man lite dill o persilja som man häller i, går bra med fryst oxå.
SEN E DEN KLAR! Det tar 5 minuter att göra max! _________________ You´re cr...You´re crazy....I like you.....but you´re crazy!! |
|
Back to top |
|
|
|